Pirat-tosse blev frikendt

Antipiratgruppen ser gerne igennem fingre med, at danskere fjerner kopisikringen fra en DVD-film, så de kan kopiere den over på en pc eller et mediecenter.

Det skriver gruppen i et svar til Henrik Andersen, som 30. oktober meldte sig selv til Antipiratgruppen, fordi han mere end 100 gange har brudt loven ved at lave ulovlige kopier af sine DVD-film.

Han gjorde det for at skabe debat om den danske lovgivning på området, der bl.a. tillader kopiering, men ikke tillader, at du fjerner kopisikringen. En lov, der uden tvivl har gjort en del danskere til lovovertrædere.

Antipiratgruppen skriver bl.a. til Henrik Andersen, at det væsentligste formål med reglen er, ‘at sikre mod misbrug ved, at film og musik kopieres og distribueres ulovligt videre. Man har fra Videogramforeningens side bestemt ingen interesse i at sagsøge forbrugere, der som dig, har købt lovlige produkter – tværtimod.’

I brevet understreger Antipiratgruppen dog, at svaret er under forudsætning af., at Henrik Andersen ikke distribuerer filmene videre.

Loven skal ændres
Henrik Andersen er dog ikke tilfreds.

– Nu må kulturministeren da indrømme at §75c (i Ophavsretsloven, paragraffen som omhandler kopisikringen, red.) ikke har nogen betydning og derfor må slettes. Ellers begår vi jo teknisk set stadig lovbrud, selv om Antipiratgruppen eller andre ikke vil retsforfølge os, siger han.

Du kan følge Henrik Andersens brevudveksling med myndigheder og Antipiratgruppen her.

Han har også oprettet en ‘Min sag’ på nationen!

Reklamer
Pirat-tosse blev frikendt