Gør som Pirat-tossen: Meld dig selv

Antipiratgruppen (APG) vil gerne se igennem fingre med, at danskere – ulovligt – fjerner kopispærringen på dine købte dvd-film, hvis bare de spørger om lov først.

Udmeldingen kommer efter, at Henrik Andersen i slutningen af oktober meldte sig selv til APG, fordi han er utrilfreds med lovgivningen, der tillader kopier til eget brug men ikke fjernelse af kopispærringen (hvilket gør en kopi umuligt).

– Hvis andre står i samme situation som Henrik, skal de i princippet tage kontakt til os, så ser vi på det. Men holdningen er, at det bliver der selvfølgelig givet lov til, siger Jakob Plesner Mathiasen til ekstrabladet.dk.

Godt med regel i baghånden
Han er advokat for Danske Videogramdistributører (som er medlem af APG) og godt tilfreds med teksten i § 75 c i Lov om ophavsret. Den lyder: ‘Det er ikke tilladt uden samtykke fra rettighedshaveren at foretage omgåelse af effektive tekniske foranstaltninger’ (eller med andre ord: at eksempelvis fjerne en kopispærring).

– Ved leje-/ låne-filmer det meget vigtigt med kopispærringen, og set ud fra et juridisk synspunkt, er det godt at have reglen i baghånden, siger Jakob Plesner Mathiasen.

Kup! hjælper dig til at blive lovlydig:
Har du også – ulovligt – fjernet kopispærringen på dine indkøbte dvd-film, så du kunne overføre dem til en pc eller et mediecenter, så kan du indhente den nødvendige tilladelse ved at skrive til APG:

antipiratgruppen@antipiratgruppen.dk

Her kan du følge Henrik Andersen på ‘Min sag!’

Reklamer
Gør som Pirat-tossen: Meld dig selv