Opkøber Apple facebook?

Apple administrerende direktør Steve Jobs antydede i denne uge, at Apple er på udkig efter opkøb af store virksomheder med sine massive 51 milliarder dollars i kontanter.
Jobs er blevet spurgt af analytiker Tony Sacconaghi fra Bernstein Research, hvad Apple har af planer, med sine 51 milliarder dollar i kontanter og reserver. Sacconaghi spurgte, om Apple ville returnere nogle af pengene til investorerne i form af et udbytte, en mulighed som Jobs, som altid, afviste.
“Vi er overbeviste om, at en eller flere strategiske muligheder vil vise sig, og vi er i en unik position til at drage fordel af dette”, sagde Jobs.“Vi lader hverken pengene brænde hul i lommen, eller investerer i opkøb som er direkte dumme. Vi vil gerne fortsætte med at holde vores krudt tørt, fordi vi tror på at der vil vise sig noglestrategiske muligheder i nær fremtid.”

Jobs’ udtalelser, har ført til spekulationer om, hvad slags virksomhed Apple kan være på udkig efter. Jobs nylige møde med Mark Zuckerberg, administrerende direktør for Facebook, indikerer en (måske) potentiel aftale mellem de to parter.


Peter Kafka fra MediaMemo mener, at en sådan aftale kunne være en god ide for Apple og deres 51 milliader dollars, da Apples ønske er, at afværge Google.
“Google er en virksomhed, Apple endnu ikke har som nævneværdig konkurrent”, skrev han. “men det synes heller ikke at være en som Apple kan afværge en kamp med, om så de ville. Facebook  konkurrerer allerede direkte med Google, og det gør kun Jobs endnu mere positiv.”

Apple har lavet en række relativt små opkøb i de senere år, herunder to digitale “mapping” selskaber ( Placebase og Poly9 ), PDA-softwareudvikler-virksomheden Siri , Intrinsity som laver chipsets , og digital streaming musiktjenesten Lala .

Mens fordelene ved mange af disse indkøb endnu ikke er fuldt realiseret i Apples produktsortiment, opkøbte Apple dog Quattro Wireless i begyndelsen af 2010, og dette banede vejen for lanceringen af IAD mobile reklamenetværket i juli. Apple har sagt, at de forventer, at iAds har overtaget halvdelen af det mobile annoncemarked ved udgangen af 2010.

Reklamer
Opkøber Apple facebook?