Lav en fysisk backup af din OS X Lion

Dette er lidt en “gammel” nyhed, men jeg har på kort tid modtaget mails omkring spørgsmålet flere gange, selvom svaret finde på Google – så hermed en guide:

Skulle der stadig være spørgsmål, er I velkommen til at skrive igen.

Download OS X Lion fra AppStore som normalt.
– når du har downloaded Lion, åbner du et Finder-vindue, og finder OS X Lion som du lige har downloaded. Højreklik og vælg: “Vis indhold af Pakke”.

I indholdet af pakken finder du “SharedSupport”-foldere. Åbn denne, og inden i denne finder du et image som hedder “InstallESD.dmg”. Kopier denne .dmg.fil til dit skrivebord, og åbn dette image – dette er faktisk et fuldt funktionsdygtigt image, som du kan brænde til en DVD, eller clone det til et SD kort, USB drev eller en anden HDD-partition.

Åbn DiskVærktøj, som du finder i mappen “Hjælpeprogrammer”.
Hvis du vil brænde en disk, sætter du en tom DVD i dit drev, højreklikker på .dmg-filen og vælger “Brænd InstallESD.dmg”.

Hvis du vil kopiere til et SD kort, et USB drev eller en HDD-partition (husk at du skal have min. 5GB ledig), klikker du på .dmg-filen og vælger “Gendan” til højre i vinduet.

Nu tager du så fat i filen UNDER InstallESD.dmg-filen som hedder “Mac OS X Install ESD”, og trækker det til vinduet “Kilde:” til højre…

Nu trækker du så det drev ind som “Modtager:”, som du ønsker dit installationsprogram på – husk at vælge “Slet Destination” – og tryk nu på “Gendan”.

There U Go – nu har du en InstallationsDVD med Lion.

UPDATE: Apple har nu udgivet et værktøj til denne del… men det er jo altid sjovt at prøve lidt selv – du kan hente det her.

Reklamer
Lav en fysisk backup af din OS X Lion