Kør OS X Lion 10.7 ovenpå din 10.6 Snow Leopard

Hvis du ikke gider alt det her dualboot-hejs mellem Lion og Snow Leopard, er der mulighed for at køre OS X Lion virtuelt ovenpå en 10.6 Snow Leopard installation. Faktisk var det ikke helt meningen at dette burde virke med 10.6 uden nogle specielle ninja-tricks 😉 men det gør det nu alligevel – og endnu bedre: DET ER NEMT!
(Bare lige for god ordens skyld: Dette virker også i Lion, hvis du vil køre Lion ovenpå Lion for at teste et eller andet.)

Hvad skal du bruge?

VirtualBox og Parallels virker også, hvis du installerer Lion på Lion, men ikke med Lion på Snow Leopard – så er du advaret!

Installeringen:
Installér VMWare som normalt, og vær sikker på, at du har OS X installerings app’en til at ligge et sted hvor du let kan komme til den (eks. skrivebordet) – alt andet er lige ud ad landevejen:

  • Start VMWare og brug “Virtual Machine Assistant” til at lave en ny Virtuel Maskine – du kan konfigurere den som du lyster.
  • Når du kommer til hvor du skal indsætte installeringsenheden, trækker du blot din OS X Lion-app ind i vinduet, således “Use Operating System og Disc Image” er vinget af og “Install Mac OS X Lion.app” er installationsmediet.
  • Klik “Continue” og konfigurer din virtuelle maskine, og genstart så OS X Lion er startet.
  • Når “Mac OS X Utilities” er startet, markér “Reinstall Mac OS X” og klik “Contnue”, og klik hele vejen igennem din Lion installation

Nu skal du ikke forvente, at OS X Lion bare kører derudad i samme hastighed,s om hvis den var installeret “native”, men det virker, hvis du lige skal teste noget – eller som jeg, ikke vil udvære Frontrow. Hvis du VIRKELIGT har brug for at have både 10.6 og 10.7 istalleret, vil jeg på det kraftigste anbefale dualboot-løsningen med BootCamp, da det giver den klart bedste hastighed og oplevelse af 10.7 Lion

Reklamer
Kør OS X Lion 10.7 ovenpå din 10.6 Snow Leopard