Godt Nytår 2011/2012

Her fra byFRANDSEN ønsker jeg et GODT NYTÅR 2011/2012, og ser tilbage på det forgange år.

2011 er et år der vil gå over i historien her hos mig som et af de mindeværdige…
Det var året hvor MEDIEagenterne – Friis & Frandsen for alvor gik i luften, trods det vi allerede i september 2011 kunne fejre 1 års jubilæum, en ting der ikke overgår så mange iværksættere i disse tider. Men… starter man virksomhed i krisetider og klarer sig, så kan det nærmest ikke blive vildere – og vildt har det været! På godt og ondt…

Det var også året hvor vi mistede Steve Jobs, den største innovator denne verden hidtil har set (dog skarpt forfulgt af sir Richard Branson). Steve sov stille ind 5. oktober i sit hjem i Palo Alto, Californien, og blev begravet 7. oktober ved en lille privat ceremoni.
Mange vil huske Steve Jobs som manden der gjorde computeren til allemandseje – endnu flere vil huske ham som manden der bragte os iPod’en og revolutionerede musikindustrien for altid. Steve Jobs var også manden der gjorde Apple til verdens største brand – foran navne som Google, IBM, McDonalds, Microsoft og Coca Cola… en plads der havde tilhørt Google i 4 år.

Ikke nok med at Apple blev verdens største brand, hvilket er en bedrift i sig selv, så steg Apple’s markedsværdig også med 84% i 2011, hvorimod Google gik -2% tilbage, IBM -17% tilbage, McDonalds hele -23% tilbage og Microsoft gik 2% frem.
Nævnt i tal er dette dette en værdi på $153mia for Apple, $111mia for Google, $100mia for IBM, $81mia for McDonalds og kun sølle $78mia for Microsoft – hvilket betyder, at Apple i 2011 var næsten dobbelt så meget værd som Microsoft…! Apple havde også en større kontantbeholdning end den amerikanske stat…! Dertil kommer hvad Apple er værd i “papir-penge” – pænt foruroligende.
Mit gæt er, at Apple – trods det fremherskende Android fra Google – vil fortsætte med at stige i værdi i 2011.

I februar siger rygterne, at vi ser den næste generation af iPad, iPad 3, og måske i juni 2012 ser vi iPhone5 – det sidste produkt som Steve arbejdede på helt op til dagen før sin død. iPhone5 vil derfor gå over i historien som Steve’s sidste produkt, og mit gæt er, at iPhone5 vil sælge flere enheder end de hidtidige modeller, da den ikke kun vil være den næste nyskabende smartphone fra Apple, men også Steve’s sidste, og dermed et samlerobjekt for mange.

2011 var også året hvor jeg (endeligt) fraflyttede min lille (hamrende utætte) lille lejlighed i Fyensgade i Aalborg, og rykkede ind i Frandsen Penthouse i Aalborg centrum. Snak lige om location, location, location når en 2 1/2 vær. lejlighed har en pris på kr. 2.94mio.!!! Så skal den fandme ligge godt – det gør den så også!

Det var også året jeg måtte sige farvel til min elskede Honda (Helle)… men her i centrum er der a b s o l u t ingen P-pladser, og det bliver kun værre og værre… så vi kan håbe på en parkeringsvenlig Borgmester, nu når vi skal have ny, da Gamle Røde-Henning ikke genopstiller ved det kommende valg… Så kan det være at andre dele af Aalboprg end havnefronten kan blive fornyet? Der er i den grad andre dele som godt kunne trænge… (så kan man lige i samme ombæring jævne Aalborg Ø med jorden, og bruge nogel af materialerne derfra – så bliver det også billigere!!!)

Sørme om 2011 ikke også var året hvor Danmark fik sin første (og forhåbentlig eneste) kvindelige Statsminister: Helle Thorning-Smidt.
Vi skriver 31. dec, og hun har været ved “magten” i ca. 3 mdr., og allerede igang med at køre dansk erhvervsliv og økonomi i sænk. Vores nye Udenrigsminister Villy Søvn(ig)dal er også i fuld gang med at gøre Danmark til grin i hele den engelsktalende del af verden (se eksempelvis her), godt hjulpet af en Skatteminister på S.U.: Thor Möger Petersen
Hvad skete der lige for danskerne i 2011? Hvis der ikke var krise i forvejen, så skulle de sgu’ nok sørge for at der kom en! Een ting er i hvert tilfælde 100% sikkert, og det er, at det bliver ikke den skatte-sky Gucci-Helle der redder Danmark ud af krisen – snarere tværtimod… Men jeg har på fornemmelsen at det for alvor går op for danskerne i 2012. En stående joke er: “Hvad er hurtigst? Lyset, lyden eller en rød politiker der løber fra sine valgløfter?”

Så meget for 2011 – noget af det gode, men også meget af det onde… sikkert derfor det blev et år der brædte sig ind i min hukommelse for altid. Håber 2012 bliver bedre, og ser frem til at gå lysere tider i møde.

Reklamer
Godt Nytår 2011/2012