Mobil Bredbånd som WiFi hotspot?

Jeg har igennem den sidste tid fået en del forspørgsler af samme karakter: Om man kunne bruge sit mobile bredbånd som WiFi hotspot?
I første omgang kunne jeg ikke helt se meningen med det, og spurgte naturligvis spørgerne “Hvorfor?”

Det viser sig åbenbart, at da de mobile bredbånds hastigheder, er ved at være oppe i nærheden af noget man reelt kan bruge til noget, er der flere og flere der vælger denne løsning frem for et traditionelt bredbåndsabonnement. Om dette har noget at gøre med de sindssyge priser vi i Danmark har på internetopkobling, skal jeg lade være usagt, men det skule åbenbart være fakta, at flere og flere benytter sig af mobile bredbånds løsninger.

Problematikken ligger således efterfølgende – hos dem der både har Mac(s) og iPhone – i, at de ikke kan nyde godt af Over-the-Air (OTA) opdateringerne på deres iPhones, og dermed er nødt til at downloade (adskellige) hundrede MB iOS-opdateringer, kontra de relativt få MB de ville kunne nøjes med via OTA-opdateringen.

Nu til løsningen:

(Da jeg også selv kører mobilt bredbånd (taletid fra Oister), er denne opsætning lavet med dette, men dette har ingen betydning for om DU kan køre med mobilt bredbånd fra DIN udbyder)

Jeg går ud fra, at de af jer der læser dette indlæg, og som selv har mobilt bredbånd, allerede har det instaleret og kørende på en Mac, så derfor vil jeg ikke gå yderligere ind i installeringen, som kan variere fra udbyder til udbyder.

  1. Start din mobile bredbånds løsning op på din (stationære?) Mac
  2. Gå til “Systemindstillinger”
  3. Gå til “Deling”
  4. Vælg “Internetdeling” i listen til venstre
  5. Læg mærke til hvad der står øverst ved siden af “Navn på computer” – dette vil nemlig blive navnet på det trådløse netværk du skal finde senere… (i mit tilfælde MacMini)
  6. Vælg hvilken enhed du vil dele forbindelsen fra i “Del forbindelse fra:” (i mit tilfælde HUAWEIMobile-Modem, som er modemmet fra min udbyder)
  7. Nedenunder – i boksen “Til computere der bruger:” vælger du AirPort
  8. Sæt flueben i listen ude til venstre i “Internetdeling” (du vil nu måske blive spurgt om du er sikker på, at du vil dele din forbindelse osv. – svaret er. JA!) 😉
  9. Du vil nu se dit AirPort-ikon i toppen af din skærm på pågældende enhed skifte til en grå vifte med en pil i, kontra de buede streger du er vant til at se.

Slå nu WiFi til på din iPhone/iPad/MacBook Pro, eller hvad du nu har af Applegadgets, og lad den søge efter det netværk som har samme navn som din computer, hvori dit mobile bredbånds modem sidder. Kobl op til pågældende netværk, og upti-vupti, du er nu online og bruger din Mac som trådløs router.

Der er i og for sig ikke meget forskel på at bruge dit mobile bredbånd på denne måde, kontra at have en “almindelig” trådløs router fra Stofa eller hvem man nu ellers kan få som udbyder – forskellen skulle meget gerne blot være hastigheden.

Jeg har nu kørt med denne løsning siden 1. december 2011, og det fungerer upåklageligt, bortset fra man naturligvis lige skal holde øje med sin datatrafik.
I mit tilfælde, hvor det er Oister’s “tank-op”-løsning (på 3’s ultrastabile netværk), er der mulighed for op til 10GB trafik – intet mere – men man bestemmer således også selv om man skal have det til rådighed i 1 dag for kr. 29,-, 1 uge for kr. 79,-, 1 md. for kr. 199,- (ved PBS slipper du med kr. 159,-) eller 3 mdr. for kr. 499,-.

Hastigheden ligger stabilt, og en YDERLIGERE fordel er, at han du allerede et bredbåndsmodem fra en tidligere udbyder, kan du blot købe en startpakke med SIM-kort på posthuset til kr. 99,- inkl. 7 dages forbrug, og bruge dit modem fra tidligere udbyder.

Håber dette kan hjælpe flere til at få yderligere glæde af deres mobile bredbånds løsninger – det er jo den vej det går, og med en hastighed på 16Mbit/sek., har de færreste vel egentligt brug for mere, med mindre de er ude i mere eller mindre lys-sky handlinger… 😀

Reklamer
Mobil Bredbånd som WiFi hotspot?