Rundt om Claus

Claus Frandsen, 2008

Claus er i skrivende stund 37 år, født og opvokset i Aalborgs Ø-gade kvarter. Idag bor han i en ejerlejlighed i hjertet af Aalborg med udsigt til stamcaféen “Cafeministeriet” med sin kat “Mac“.
Claus har en bror (Bo, 47) og en søster (Pia, 32), en far (Bent, 73) og en mor (Anni, 63).
Pia er uddannet molekylær cellebiolog, og ansat hos et medicinalfirma i Danmark. Anni og Bent er pensionister.
Folkeskolemæssigt har Claus haft sin skolegang på Østermarkens Skole (nu Turøgade Handelsskole) og Vejgaard Østre Skole i årene 1980-1990.

Claus er uddannet grafiker/DTP’erfra Københavns Tekniske Skole og Grafisk Højskole med overbygning til Serigraf i årene 1990-1994. (Claus har stadig i skrivende stund højeste gennemsnitlige karakter fra sidstnævnte institution.) Drømmen var jagerpilot i forsvaret, men 191 cm (med støvler) var for meget når man skal passe ned i en F-16.

Claus har arbejdet med alt mellem himmel og jord vedrørende grafisk produktion, medietilrettelæggelse/ redigering,annoncer/reklamer, trykte medier, support og kommunikation – både på web, print og video.

Claus har været både semi-selvstændig under LN-koncernen og afdelingschef og produktionsansvarlig for telefonbøgerne “Folk&Fag” under Nordjyske Medier (Nordjyske Stiftstidende) i Aalborg i årene 2000-2006. Claus blev i 2010 medstifter og medejer af MEDIEagenterne Friis & Frandsen sammen med Rikke Friis, som også var tidligere medarbejder hos Nordjyske Medier. I september 2012 valgte Claus at skifte rollen som selvstændig ud med et job som chef for grafisk afdeling hos Positive Medier, hvor han bl.a. står for Livsstilsmagasinet [et cetera]

Claus foretrukne arbejdsredskab er naturligvis Apple Mac computere, og som grafiker er han naturligvis af den mening, at der intet findes at komme efter i PC/Windows-verdenen. Så hvis du har brug for at spørge hvorfor jeg bruger Mac’s, ville du alligevel ikke forstå det…

Mit kammer på Pearl… iMac, iBook og PowerBook

Claus lider af “Technolust”, og der findes stort set ikke det hard- eller softwaremæssige problem Claus ikke kan få løst… specielt ikke hvis det gælder Apple hardware/software, customer-services eller support.
Om det så gælder underlige netværskonstruktioner, ændringer på genstridige computere, websider, programmer, hacking af “forskellige steder”, oplåsninger af iPhones eller noget helt femte, så de gør noget andet end det de er designet til…

Claus’ forbillede i ovenstående er Darren Kitchen, (se længere nedenfor), som er producer og vært på programmet Hak5.
Claus er ikke “NØRD” – han er derimod “GEEK”, og der er en væsentlig forskel… hvis du ikke kender forskellen, skal du nok hellere kigge nedenfor.

“A Nerd is someone who is passionate about learning/being smart/academia. A Geek is someone who is passionate about some particular area or subject, often an obscure or difficult one. A Dork is someone who has difficulty with common social expectations/interactions.”

Hvis der findes en kravspecifikation, så skal Claus nok finde en løsning på det. Endnu er Claus kun rendt på et (1) problem han ikke kunne løse, og et andet er i udsigt.

I forbindelse med Claus’ grafiske erfaring, udspringer der naturligvis en vis interesse for fotografering og videooptagelser, og der ligger altid et lille video-projekt og lurer om hjørnet.
Om det så er redigering af film-materiale optaget af andre, eller Claus selv, så er der altid gang i et eller andet lille projekt.

Senest har Claus afsluttet 4 projekter: et 2 årigt langt projekt: “Jordomrejsen 2006/2007” (95min) samt hans projekt “Sebastian på Eventyr” (65min/180min), omhandlende Claus’ søn Sebastian’s gøren og laden fra han fylder 1 år i 1999 og frem til at han som elite-atlet begynder at slå rekorder i ind og udland i atletikkens verden.
Ud over disse 2 “spillefilmslængde”-projekter, har Claus senest haft fingrene i to kortere projekter: “VDMU 2010 og VU 2010” som hhv. er Vestdanske Mesterskaber – Ungdom og Verdens Ungdomslegene. 3-4 minutters små videoer om begivenhederne.

At påstå, at Claus ikke interesserer sig for sport, er lidt af en overdrivelse, men fodbold er absolut ikke en af favorit sportsgrenene.En af Claus’ yndlingsfilm/dokumentarer ER dog “…og det var Danmark!“, men efter sigende skulle det mest være pga. ekstremt stolthed og nationalfølelse. Hvis der endeligt skal bruges tid på sport, skal det være ishockey (helst amerikansk eller canadisk) og New York Islanders er i høj kurs hos Claus.

Claus træner 5 gange om ugen (2 timer pr. gang) hos PowerGym i Aalborg.
Målet er naturligvis at ligne ALT ANDET end opskriften på den gængse grafiker-nørd…(ham med brillerne og de tynde arme og ben).
Claus har til dette projekt en “personlig træner”, i egenskab af en tidligere kollega, og chef, med mange års erfaring indenfor styrketræning og bodybuilding. (Hans “cheerleader” til at presse ham “above and beyond”.)

Tubular Bells 1973

Claus er også i ret udpræget grad (for ikke at sige fanatisk) interesseret i alt omkring musikeren Mike Oldfield, som han har fulgt tæt siden 1982, og personligt har mødt nytårsaften 1999/2000 i Berlin.

Claus’ samling af Mike Oldfield CD’er, vinylplader, DVDer mv. er pt. den 2. største i Danmark, og Claus har også tidligere drevet websitet http://www.oldfield.dk som han i 2002 overleverede til TV2 Danmark, og som idag står ubenyttet hen på nettet.
De fleste vil nok kunne huske Mike Oldfield for hans banebrydende album fra 1973 “Tubular Bells”, og hans landeplage af en single fra 1983 “Moonlight Shadow”. Mike Oldfield har idag udgivet over 30 albums (bl.a. Tubular Bells 2 og 3) og har lavet et hav af større og mindre hits gennem årene.

Hans Zimmer

Også Hans Zimmer er i høj kurs hos Claus. Hvis du ikke kender Hans Zimmer’s musik, så er det ham der har lavet musik og orkestrale arrangementer til film som Angels & Demons, Sherlock Holmes, Transformers, Frost/Nixon, Iron Man, Kung Fu Panda, The Dark Knight, Bee Movie, Pirates Of The Caribbean, The Da Vinci Code, Backdraft, Batman Begins, The Island, King Arthur, Thunderbirds, Pirates of The Caribbean, Tears Of The Sun, The Last Samurai, Black Hawk Down, Hannibal, I Am Sam, Pearl Harbor, Mission Impossible og Gladiator …bare lige for at nævne noget fra de sidste 10 år.
Zimmer er en af de mest foretrukne komponister i Hollywood når vi taler scores og soundtracks.

Katt Willams

Når Claus endeligt slapper af, og hvis han er uden sine 2 guldklumper, sker det som regel med noget Stand-Up på skærmen, specielt Katt Willams…
Den mand er simpelthen for grineren.Ingen andre “niggaz” kan tale om ubetalte regninger, crack, pot og kvinder som den mand. “People talk about weed like it’s some fuckin’ drug… It’s a plant!!! …and if you should happen to set it on fire… it has some side-effects… Drugs are like pills. Try taking 50 asprins instead, and it will be your last motha-fuckin’ headache!!!”. Katt er “totally pimp”. Prøv at checke et af hans shows ud, eller kig efter klip på YouTube og du vil blive fanget af morskaben med det samme.

Helle – 2008 version

Claus’ hjertebarn – eller et af dem, er “Helle”… hans tunede Honda, som pt. står i ufrivilligt vinterhi, pga. en sms-skrivende 22 årig møg-so, som ikke kunne finde ud af, at “rød mand siger stå – grøn mand siger gå“.

Kort fortalt gik hun med sin iPod i ørerne og skrev sms til en veninde, uden at kigge efter hvor hun gik, og derved krydsede hun gaden uden at se op efter om der var grønt. Claus så hende alt for sent, da han (lovpligtigt) var ved at kigge over sin højre skulder efter cyklister, da han skulle mod højre i krydset – så hvem tror du glæder sig til hun kommer på gaden igen? Hende bliver der brugt mere tid sammen med end nogen andre.

Claus læser en hel del (faktisk ret meget)… Gerne bøger af Jan Guillou, Richard Branson og Andy McNab, ellers er meget andet forskelligt på hylderne i Claus’ hjem… Bøger om kultur, politik, etik, historie, fly og anden “mærkelig” litteratur om eks. Apple og andre virksomheder og deres CEOs.

Sebastian, Mette og Kirstine Sund Frandsen

Claus har været gift med Mette (1994 – 2006), og fra dette ægteskab har han sine to uovertrufne guldklumper: Sebastian og Kirstine. Mette er Servicekonsulent i Mobile Services og Salg, Loyalitet hos Telenor i Aalborg, og indbegrebet af jordens bedste mor. (også hvis man spørger børnene)

Sebastian er i skrivende stund 13 år gammel, går i 6. klasse på Skansevejens Skole i Nørresundby, og atlet på elite-niveau i Aalborg Atletik Klub med flere stadion og banerekorder i ind og udland bag sig.

Sebastian starter dog efter sommerferien 2011 på EliteSports-skolen i Aalborg (Sønderbroskolen), hvor han er en del af talentudviklingen i I-klasserne.

Sebastian forbedrer konstant sine personlige rekorder, så det bliver spændende at se hvad han kan drive det til med tiden. (Specielt når det modsatte køn begynder at melde sin interesse).
Sebastian har allerede deltaget i “Verdens Ungdomslegene” i 2010 og 2011, som endte ud med stor succes og gode resultater i 2010, men i 2011 var konkurrencen en del hårdere. Sebastian drømmer om OL i fremtiden, og om at blive tømrer når han “bliver stor”.

Sebastian har sin mors sind og en dejlig knægt som tænker meget over tingene og går ekstremt meget op i sin sport. Han har (alt for) mange medaljer og pokaler til at han snart kan være på sit eget værelse hos sin mor Mette. Sebastian har også sin egen atletik-blog…

Kirstine er i skrivende stund 6 år gammel, går i 0. klasse på Vesterkærets Skole i Aalborg, og fattede kortvarigt interesse for atletikken også, men hun havde højere mål end sandkasse-niveau, så det måtte lige sættes på stand-by indtil hun kan komme på et større hold. Hun udtrykte KLART til træningen, at hun mente at der var for meget LEG og for lidt KONKURRENCE, og dermed falmede interessen for nærværende, men lad os se om hun ikke dukker op igen hos Aalborg Atletik Klub… Pt. spiller hun fodbold hos Freja i Aalborg.

Kirstine har en særlig forkærlighed for at spille på sin brors PlayStation II og sin 3. gen. iPod Touch (selvfølgeligt en julegave fra den Apple-liderlige farmand).
Kirstine har klart sin fars temperamentsfulde sind, brænder aldeldes ikke inde med nogle meninger eller udbrud…og så kan hun surmule som sin far! Kirstine er en pige af den type der kan få De Røde Khemeer til at fremstå som børnehavepædagoger… Kirstines drømme for fremtiden er “at arbejde der hvor mor arbejder”. (Telenor)

Trivia:
Claus går i visse kredse under navnet “MacBrain”… (hence the tatoo?)
Claus var med i filmen “PORTLAND” hvor han spillede fuld mand i Jomfru Ane Gade, alfons og mand i en telefonboks.
Claus var også med i “DanceAction X-rated’95” hvor han spillede soldat, ambulancefører og pusher,  i “Til Kødet Til Hjertet”, hvor han spillede “Kunstens Gud”, en ret feminin gud af slagsen… og i dance/sang-forestillingen “Basic Needs”.
Claus har en vis forkærlighed for Converse All-Stars sko, som han har i…. mange… farver… og en total fetich for Dyrherg/Kern accessories.

Hvad fremtiden skal bringe?
– det kommer du sikkert til at høre alt om på denne blog…

Reklamer

3 thoughts on “Rundt om Claus

 1. Infotainer siger:

  Hej Claus! Tak for din venlige kommentar på min blog! Husk at vende tilbage! Så vil jeg forsøge at anskaffe mig noget mere Apple i tyve-ti 🙂

  1. Hej Dine…

   Yes, ellers må du spørge om hjælp til at vælge- ha ha 🙂

   Jeg har smidt et link på til din blog, for det er jo rent fornøjelig læsning – sikkert også for folk der dukker op her hos mig…

   Claus

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s